İş Bankası Proemtia Bayi Kart ile yapılacak olan vadeli alımlarda geçerli oranlar; 90 gün - %14,25 / 120 gün - %19,20 / 150 gün - %24,25 / 180 gün - %29,40 Şimdi alışveriş yapın!

Çerez Politikası

ÇEREZ KULLANIMINA İLİŞKİN AYDINLATMA METNİ

Çerezler, pikseller, gifler gibi takip teknolojileri (“Çerezler”) web siteleri ya da mobil uygulamalar gibi çevrimiçi uygulamaları kullanımınız esnasında tablet, telefon ya da bilgisayarlarınız gibi cihazlarınıza yerleştirilen küçük dosyalardır. Çerezler sayesinde web sitelerimiz ve uygulamalarımıza ait sunucular size ait cihazları tanıyarak örneğin dil tercihlerinizi, kaydedilmiş kullanıcı adı ve şifrelerinizi veya alışveriş sepetinizde yer alan ürünlerin hatırlanmasını, site üzerindeki trafiğin yönetilmesini sağlar. Çerezler ayrıca web sitemizi ya da uygulamamızın ziyaretçi sayısını ve kitlesini analiz ederek yazılımlarımızı sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek için geliştirebilmemize ve tercih etmeniz halinde, internet kullanımınız esnasında görüntülediğiniz reklamları kişiselleştirmemize yardımcı olur.

1. Veri Sorumlusu

Maksmarket Danışmanlık Elektronik Hizmetler Tic. A.Ş. (“Şirket”), www.proemtia.com (“Platform”) üzerinde kullanılan çerezlere ilişkin olarak, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) kapsamında veri sorumlusu olarak hareket etmektedir. Bu Çerez Kullanımına İlişkin Aydınlatma Metni’nin amacı, internet sitemizde kullanılan çerezlerin cihazınıza yerleştirilmesi aracılığıyla otomatik yolla elde edilen kişisel verilerin işlenmesine ilişkin olarak, hangi amaçlarla hangi tür çerezleri kullandığımızı ve bu çerezleri nasıl yönetebileceğiniz hakkında sizlere bilgi vermektir. İnternet sitemizde kullandığımız, kesinlikle gerekli çerezler haricindeki çerezler için, kullanıcıların açık rızaları alınmakta ve istedikleri zaman rızalarını değiştirebilme olanağı sağlanmaktadır. Kullanıcılar çerez yönetim paneli üzerinden, internet sitemizde kullanılan çerez çeşitlerini görebilmekte ve gerekli Çerezler dışında kalan tüm çerezler için “açık” veya “kapalı” seçenekleri ile tercihlerini belirleyebilmektedirler. Yine bu panel üzerinden kullanıcılar tercihlerini her zaman değiştirebilmektedirler.

2. Kişisel Verilerinizin İşlenme Amacı ve Dayanılan Hukuki Sebepler

Platform üzerinde farklı amaçlarla çerezler kullanılmaktadır. Kullanılan ilgili çerezin türüne göre veri işleme amaçları ve ilgili çerezi kullanırken dayandığımız Kanun kapsamındaki hukuki sebep değişebilmektedir.

Kesinlikle Gerekli Çerezler

Kesinlikle gerekli çerezler, Platform’u görüntülemeniz esnasında cihazınıza yerleştirilen ve sunulan online servislerin düzgün şekilde çalışabilmesi için gerekli olan çerezlerdir. Bu çerezlerin kullanımı esnasında gerçekleştirdiğimiz veri işleme faaliyetleri için Kanun m.5 kapsamında “Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması” ve “İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması” hukuki sebeplerine dayanmaktayız.

İşlevsellik Çerezleri

İşlevsellik çerezleri, Platform üzerindeki belirli işlevlerin sağlanması ve bunlara dair tercihlerinizin hatırlanması için gerekli olan çerezlerdir. Platform üzerinde dil tercihinizi hatırlamak ya da çerez kullanımına yönelik ayarlarınızı kaydetmek için işlevsellik çerezleri kullanılır. Bu çerezlerin kullanımı esnasında gerçekleştirdiğimiz veri işleme faaliyetleri için ilgili bilgi toplumu hizmetini açıkça talep ettiğiniz hallerin söz konusu olması nedeniyle Kanun m.5 kapsamında “İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması.” ve “Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması” hukuki sebeplerine dayanmaktayız.

Analitik Çerezleri

Analitik çerezleri, Platform ziyaretlerini ve trafiğini takip ve analiz etmemizi ve bu analiz çerçevesinde ziyaretçilerin ticari kullanımını incelememizi sağlar.

Bu çerezlerin kullanımı esnasında gerçekleştirdiğimiz veri işleme faaliyetleri için Kanun m.5 kapsamında, söz konusu olması halinde, açık rızanıza dayanmaktayız

Pazarlama ve Kişiselleştirilmiş Reklam Çerezleri

Pazarlama çerezleri, Platform’u görüntüleyen kişi sayısı ile Platform trafiğini takip ve analiz etmemizi sağlar. Bu çerezler sayesinde Platform üzerindeki alanlardan hangilerinin en sık ya da seyrek ziyaret edildiği gibi bilgileri edinebilir ve Platform’un trafiğini optimize edebiliriz. Pazarlama çerezleri içerisinde kişiselleştirilmiş reklam çerezleri yer almaktadır. Bu çerezler sizlere Platform’da veya Platform haricindeki mecralarda görüntüleme geçmişinize ve ziyaretçi profilinize uygun olarak kişiselleştirilmiş ürün ve hizmet tanıtımı yapmak için kullanılır. Reklam çerezlerinin kullanımı esnasında gerçekleştirdiğimiz veri işleme faaliyetleri için Kanun m.5 kapsamında hukuki sebep olarak “açık rızanıza” dayanmaktayız.

Aşağıda Platform’da kullandığımız farklı türdeki çerezleri bulabilirsiniz. Platform’da hem birinci parti çerezler (ziyaret ettiğiniz Platform tarafından yerleştirilen) hem de üçüncü parti çerezleri (ziyaret ettiğiniz Platform haricindeki sunucular tarafından yerleştirilen) kullanılmaktadır.

Kesinlikle Gerekli Çerezler

.AspNetCore.Session / www.proemtia.com / Bu çerez genellikle kullanıcıların oturum bilgilerini saklamak için kullanılır. Örneğin, bir kullanıcı web uygulamasına girdiğinde, sunucu tarafında bir oturum oluşturulur ve bu oturum, kullanıcının gezinme sırasında kimlik doğrulama, oturum açma ve oturum kapama işlemlerini gerçekleştirmek için kullanılır. .AspNetCore.Session çerezi, bu oturum kimliğini tutar ve uygulama tarafından kullanılabilir hale getirir. / Oturum süresince

.AspNetCore.Antiforgery.Q-8D2SuPZBI / www.proemtia.com / Bu çerez, ASP.NET Core uygulamalarında kullanılan antiforgery (CSRF) koruma özelliğinin bir parçasıdır. Web uygulamasının güvenliğini artırmaya yardımcı olur ve kullanıcıların kötü amaçlı saldırılardan korunmasına yardımcı olur. / Oturum süresince

İşlevsellik Çerezleri

language / proemtia.com Kullanıcının web sitesindeki dil tercihlerini saklamak için kullanılan bir çerez türüdür. Bu çerez, kullanıcının tercih ettiği dil ayarlarını kaydeder ve web sitesinin farklı dil seçenekleri arasında geçiş yaparken dil ayarlarını hatırlar. / Oturum süresince

session_id / proemtia.cloudoffix.com / Ziyaretçi oturumlarını tanımlamak için kullanılan benzersiz bir anahtardır. / 90 Gün

YSC / .youtube.com / YouTube tarafından kullanıcı girdisini hatırlamak ve bir kullanıcının eylemlerini ilişkilendirmek için kullanılır. Bu çerez, kullanıcı tarayıcısını açık tuttuğu sürece geçerlidir. / Oturum çerezi

VISITOR_INFO1_LIVE / .youtube.com Bu çerez, YouTube tarafından kullanıcının tarayıcısı ve cihazı hakkında ekran çözünürlüğü ve tercih edilen dil gibi bilgileri toplamak için kullanılır. / 180 Gün

Analitik Çerezleri

_ga / .proemtia.com /Ziyaretçinin web sitesini nasıl kullandığına ilişkin istatistiksel veriler oluşturmak için kullanılan özelleştirilmiş bir kimliği kaydeder. / 1 Yıl

_ga_E5GDF3824E / .proemtia.com / Ziyaretçinin web sitesini nasıl kullandığına ilişkin istatistiksel veriler oluşturmak için kullanılan özelleştirilmiş bir kimliği kaydeder. / 1 Yıl

Pazarlama ve Kişiselleştirilmiş Reklam Çerezleri

3.Kişisel Verilerinizin Aktarıldığı Taraflar ve Hukuki Sebepler

Kişisel verilerinizi yukarıda belirtilen amaçların gerçekleştirilebilmesi ile sınırlı olarak ve meşru menfaatimiz kapsamında tedarikçilere, kanunlarda açıkça öngörülmesi ve hukuki yükümlülüklerimizin yerine getirilmesi kapsamında kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere aktarabiliriz. Platform üzerinde kullanılan bazı çerezler Şirket haricindeki üçüncü parti servis sağlayıcılar tarafından sağlanmaktadır. Açık rızanızı vermeniz halinde kimlik ve iletişim bilgileriniz ile çerez üzerinden edinilen işlem bilgilerinizi içeren kişisel verileriniz, 2. Madde başlığı altında gösterilen websitesinin çalışmasına ve website ziyaretçi analizleri doğrultusunda gerçekleştirilen pazarlama ve kişiselleştirilmiş reklam faaliyetlerini yürütmeye yönelik amaçlarla yurt dışında mukim Google LLC, Youtube, YANDEX LLC, Microsoft Corporation, Inc., Doubleclick Inc., Meta Platforms, Inc., ve Amazon.com, Inc. ile, açık rızanıza dayalı olarak paylaşılmaktadır.

4. Kişisel Verilerinizin Toplanma Yöntemi

Kişisel verileriniz, Şirket tarafından yukarıda detaylandırılan amaçların gerçekleştirilmesi için elektronik ortamda Çerezler vasıtasıyla toplanmaktadır.

5. İlgili Kişi Olarak Kanun’un 11. Maddesinde Sayılan Haklarınız

İlgili kişi olarak Kanun’un 11. maddesi uyarınca aşağıdaki haklara sahip olduğunuzu bildiririz:

  • Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve kişisel verilerinizin amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme, Kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • Kanun ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkması durumunda buna itiraz etme,
  • Kişisel verilerinizin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararın giderilmesini talep etme.

Yukarıda sıralanan haklarınıza yönelik başvurularınızı, mevzuatta öngörülen sair yöntemler ile Şirketimize iletebilirsiniz. Talebinizin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvurularınız ücretsiz olarak sonuçlandırılacaktır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre tarafınızdan ücret talep edilebilecektir.

İnternet sitemizde yer alan Çerez Tercihleri alanında yüzen ikona tıklayarak istediğiniz anda çerezlere ilişkin tercihlerinizi değiştirebilirsiniz. Çerez yönetim panelindeki butonları tercihinize göre açık veya kapalı konuma getirerek “Ayarları Kaydet” butonuna tıklayınız. Ayarlarınızı etkin hâle getirmek için sayfayı yenileyiniz.

Bunun yanı sıra, tarayıcı ayarları aracılığıyla da kısmen kontrol sağlanabilmektedir. Sık kullanılan tarayıcılarda çerezlerin yönetimine ilişkin bilgilere aşağıdaki bağlantılar aracılığıyla erişebilirsiniz:

  • Google Chrome

https://support.google.com/accounts/answer/61416co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=tr

  • Mozilla Firefox

https://support.mozilla.org/tr/kb/masaustufirefox-surumunde-gelismis-izlenme-koruma

  • Safari

https://help.apple.com/safari/mac/9.0/#/sfri40732-Opera https://help.opera.com/en/latest/web-preferences/

Görüş ve sorularınızla ilgili bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Ünvan: Maksmarket Danışmanlık Elektronik Hizmetler Tic. A.Ş.
Mersis no: 0611175257100001
KVK’ya ilişkin Taleplerinizi İletebileceğiniz Başvuru Formu Linki: https://www.proemtia.com/medium/Page/Document/f30e9cfa-bbb2-4636-8cf1-716ff036bec4
Posta adresi Levent Mah. Meltem Sok. İş Bankası Kuleleri, Kule 2 Kat.5 No:10/ 6 Beşiktaş – İstanbul / Türkiye